Blauhúster Merke

Openingswoord Blauhúster Merke

De Merke van Blauwhuis 2022, de eerste Merke na de corona onderbreking die velen van ons in de greep heeft gehad. De Blauhúster Merke is een feest om met elkaar te vieren in ontspanning na inspanning.

Afgelopen jaar heeft onze voorzitter Simon Bakker afscheid genomen, vanaf 2003 is Simon lid geweest van de commissie en vanaf 2012 is hij voorzitter geweest. Simon namens de gehele commissie bedankt voor jouw jarenlange inzet en humor. Ook Yteke bedankt, zonder steun van de achterban thuis geen Merke feest!

In 2023 bestaat de Blauhúster Merke 150 jaar, een traditie met mens en paard. In het begin de draverijen en later de keuringen van het Fryske Hynder sinds 1952. Een mooie traditie en samenwerking waar dit jaar een einde aan is gekomen. Het bestuur van de fokvereniging, wat haar 70 jarig jubileum dit jaar viert, heeft in haar wijsheid besloten om de keuring dit jaar in Harich te houden en niet in Blauwhuis. Wij als commissie vinden dit erg jammer en ook alle Blauhústers.

Maar een traditie van bijna 150 jaar gaat niet altijd voor de wind, het is net als het echte leven, laveren maar met de koers op positief dat is de kracht van de merkevierder. Wij hebben voor dit jaar een mooi programma opgezet waarin muziek en gezelligheid de ingrediënten zijn. Donderdag de traditionele opening met de jeugd in de hoofdrol. Vrijdag overdag sportieve inspanning met na afloop een Happy Hour. Vrijdagavond hebben we de bingo avond voor jong en oud. De zaterdag gaat het matinee later van start, maar we houden geen pauze. Dus iedereen kan naar het feestterrein met non-stop muziek van begin tot einde van de avond.

Dit jaar geen intekenlijsten meer, maar met een aangepaste toegangsprijs voor de zaterdag hopen wij dit jaar met iedereen een gezellig en mooie Merke te vieren! Het thema is wild west, dus neem je cowboyhoed of indianentooi mee!

Oant sjen op de Merke fan Blauhús namens de gehele commissie.

Tjalling Brouwer

Thema = wild west